Istaknute teme

Kvalitetna zdravstvena usluga dostupna svima
Uz kvalitetu pružanja zdravstvenih usluga, prioritet nam je dostupnija zdravstvena zaštita s pacijentom u središtu sustava. Time će građanin dobiti bržu, kvalitetniju i sveobuhvatnu zdravstvenu uslugu.
Jačanje primarne zdravstvene zaštite
Politika Ministarstva zdravlja je osigurati svima jednaku zdravstvenu uslugu, povećati dostupnost i kvalitetu zdravstvene zaštite na primarnoj razini u depriviranim područjima te na otocima.
Reforma zdravstvenog sustava
Vlada Republike Hrvatske donijela je za 2015. godinu Nacionalni program reformi, a jedno od 10 reformskih područja odnosi se na zdravstveni sustav, kako bi on u slijedeće tri godine postao stabilan i financijski održiv.
Ulaganje u bolničku infrastrukturu
U 2015. godini osigurali smo 250 milijuna kuna za nabavu novih CT uređaja, magnetske rezonance i drugu bolničku opremu.
Primjena indijske konoplje u liječenju
Stupio je na snagu Pravilnik prema kojem će se omogućiti propisivanje lijekova baziranih na indijskoj konoplji, koji će pomoći brojnim teško oboljelim pacijentima za ublažavanje simptoma bolesti.
Priznanja najboljim zdravstvenim djelatnicima
Najučinkovitijim liječnicima dodjeljuju se priznanja, a temelj za procjenu rada je faktura koje bolnice ispostavljaju HZZO-u za svaki dijagnostičko-terapijski postupak.
Migranti i zaštita zdravlja
Svakodnevno nam se javljaju zdravstveni djelatnici i nude pomoć u pružanju zdravstvene zaštite migrantima. Još jednom su pokazali visok stupanj humanosti i profesionalnosti.
2015. i dalje
2015. godinu bolnice završavaju bez novih dugova, smanjene su liste čekanja, pojačane su preventivne aktivnosti, obogaćena je lista lijekova HZZO-a, zaposleno je više liječnika i medicinskih sestara...