Ministar Kujundžić dodijelio priznanja učenicima srednje Škole za grafiku, dizajn i medijsku produkciju za izniman doprinos Nacionalnom transplantacijskom programu

​Ministar zdravstva prof. dr. sc. Milan Kujundžić, 13. lipnja u Ministarstvu zdravstva, ugostio je i dodijelio priznanja učenicima srednje Škole za grafiku, dizajn i medijsku produkciju za njihov izniman doprinos u promicanju svijesti javnosti o važnosti darivanja organa.

Uspješna suradnja Ministarstva zdravstva; Zavoda za transplantaciju i biomedicinu i Škole za grafiku, dizajn i medijsku produkciju započela je 2017. godine  povodom svečanog obilježavanja Nacionalnog dana darivanja i presađivanja organa i tkiva i desete godišnjice članstva Republike Hrvatske u Eurotransplantu. Naime, u sklopu ove svečanosti, programom za mlade upriličeno je događanje  za javnost „Umijeće darivanja“ s ciljem senzibiliziranja javnosti te razvijanja kulture darivanja. Promotivne aktivnosti usmjerene na podizanje svijesti javnosti o važnosti osobne odluke o darivanju organa uključivale su izložbu crteža, skulptura i fotografija učenika osnovnih i srednjih umjetničkih škola s područja grada Zagreba na temu darivanja. Škola za grafiku, dizajn i medijsku produkciju sudjelovala je u ovom programu i svojim kreativnim izričajem doprinijela ovoj svečanosti te se tako nastavila uspješna suradnja u sklopu aktivnosti Nacionalnog transplantacijskog programa.
 
Rezultat te suradnje je kreativni koncept, u obliku dvaju animiranih filmova, na temu darivanja organa koje su uz podršku ravnatelja gospodina Dubravka Deželića i pod mentorstvom gospođe Ane Jović izradili mladi kreativci, učenici Fran Vidiček, Lucija Crljen i Leni Lončarić.



Pisane vijesti