Državni tajnik Dulibić sudjeluje na EPSCO sastanku u Luxembourgu

  • Slika /2018 Vijesti/file1.jpeg
  • Slika

Državni tajnik g. Tomislav Dulibić sudjeluje na formalnom sastanku ministara zdravstva Vijeća EU za zapošljavanje, socijalnu politiku, zdravlje i potrošačka pitanja (EPSCO) koji se održava u Luxemborgu.

Na sastanku se raspravljalo o borbi protiv antimikrobne rezistencije, koja predstavlja javnozdravstveni izazov na globalnoj razini, te su usvojeni Zaključci Vijeća o borbi protiv antimikrobne rezistencije. Hrvatska je podržala usvajanje Zaključaka Vijeća, a državni tajnik Dulibić naglasio je važnost koordinirane međusektorske suradnje u područjima sprječavanja zaraze i kontrole, te programima edukacije javnosti o adekvatnoj primjeni antibiotika.
 
Vezano uz raspravu o učinkovitosti potpore koju Europska unija kroz programe pomoći i sustave sufinanciranja pruža državama članicama u području zdravstva, državni tajnik Dulibić istaknuo je kako je Hrvatska među prve tri države članice EU-a po povlačenju sredstava iz dostupnih fondova EU-a, te izrazio podršku prijedlogu Europske komisije o dostupnim fondovima i programima za zdravstvo u idućoj financijskoj perspektivi.
 
Finska je predstavila program predsjedanja Vijećem EU u drugoj polovici 2019. godine.

Stranica