Nacionalni programi, projekti i strategije

Nacionalni preventivni programi
Ranim otkrivanjem malignog oboljenja znatno se povećava mogućnost izlječenja. Preventivni pregledi i rana dijagnoza spašavaju živote.
Novi život na dar
Zavod za transplantaciju i biomedicinu je ustrojstvena jedinica ministarstva nadležna za planiranje, koordinaciju i praćenje provedbe nacionalnog transplantacijskog programa.
Pokreni srce - spasi život
Putem edukacije i postavljanja automatskih vanjskih defibrilatora na javnim površinama povećati preživljavanje iznenadnog zastoja srca
Zaštita oralnog zdravlja
Hrvatska, po zdravlju zuba kod šestogodišnjaka, zajedno s Bugarskom, dijeli posljednje mjesto u Europi. Ovo smo odlučili popraviti.
Živjeti zdravo
Informiramo građane o zdravom načinu života, o pravilnoj prehrani, tjelesnoj aktivnosti, prevenciji debljine i utjecaju zdravog života na smanjenje pobola od kroničnih nezaraznih bolesti.
Programi cijepljenja
Cijepljenje je jedna od najučinkovitijih preventivnih mjera zaštite pojedinca i cijele populacije, a zahvaljujući cijepljenju danas su iskorjenjene brojne opasne zarazne bolesti.
Zubna putovnica
Pilot Projekt se provodi u suradnji s Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo s ciljem promicanja i zaštite oralnog zdravlja
Život sa šećernom bolešću
Učinkovite mjere ranog otkrivanja, praćenja, liječenja i sprječavanja komplikacija šećerne bolesti izravno utječu na poboljšanje kvalitete života i smanjenja smrtnosti.
Nacionalne strategije
Nacionalnim strategijama određujemo viziju, prioritete, ciljeve i ključne mjere koje želimo provesti radi unaprjeđenja zdravlja i zdravstvenog sustava.
Ostali programi
Provodimo i niz drugih značajnih programa radi unaprjeđenja zdravlja stanovništva.
Protokoli
Kako bi se unaprijedio i olakšao rad djelatnicima u sustavu, izrađuju se jasni hodogrami postupanja u posebno osjetljivim situacijama.