Zadar, domaćin utrke Wings for Life

Slika /Vijesti/2016/zadar.jpg

Zadar je 8. svibnja bio organizator i domaćin tradicionalne svjetske utrke Wings for Life, koja se održava širom svijeta.

Utrku je trčao i ministar zdravlja Dario Nakić te svojim primjerom ukazao na važnost podrške ovakvim kampanjama i potrebe za solidarnošću zdravih s bolesnima.

„Ponosan sam na ovako veliki odaziv građana na ovu utrku“, rekao je ministar Nakić te istaknuo kako su ovakvi projekti od iznimne važnosti kako bi se u javnosti podigla svjesnost o problemima ozljede leđne moždine i potrebi pronalaska lijeka za oboljele.

Cilj humanitarne kampanje Wings for Life je prikupljanje sredstava za istraživanje bolesti leđne moždine te pronalazak i razvoj lijekova za liječenje. Sav novac prikupljen od upisnina za start i drugih donacija darovan je zakladi Wings for Life. Ove je godine prikupljeno ukupno 6,6 milijuna eura, koji će se u cijelosti utrošiti za financiranje najsuvremenijih istraživanja leđne moždine.

U ovogodišnjoj utrci sudjelovalo je preko 130 tisuća sudionika iz 203 zemlje, na šest kontinenata, a sve su utrke započele u isto vrijeme, točno u 13 sati.

Zadarska kolona krenula je s Foruma, nedaleko od crkve sv. Donata, nastavila kroz Kopnena vrata sagrađena 1543. godine, nakon čega se nastavila duž Jadranske magistrale prema Primoštenu.

„Na našoj utrci nema ciljne linije niti udaljenosti koju treba pretrčati“, poručuju organizatori i dodaju: „Utrku će završiti baš svatko tko je krenuo sa starta, a trkači ne trče prema cilju, nego cilj trči prema njima.“



Pisane vijesti