Dođite na „Dan liječničkih karijera“

Slika /Vijesti/2016/karijera.jpg

Pozivamo  zdravstvene ustanove i liječnike da sudjeluju na „Danu liječničkih karijera u Republici Hrvatskoj“, koji će se održati 10. lipnja 2016. godine u zgadi dekanata Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Šalata 3.
 

Prijave treba poslati Centru za planiranje zanimanja u biomedicini i zdravstvu Medicinskog fakulteta u Zagrebu, koji je i organizator događanja. Adrese za prijavu su danko.relic@mef.hr i mmasic2@gmail.com, a više podataka o svemu možete pročitati ovdje

Na „Danu liječničkih karijera“, koji se održava prvi put u Hrvatskoj, zdravstvene ustanove će predstavljati planove za zapošljavanje i prijem specijalizanata, a mladi liječnici dobiti informacije o mogućnosti razvoja karijere. Pozvani su i domovi zdravlja i županijski zavodi za hitnu medicinu koji su uključeni u projekt „Učinkoviti ljudski potencijali“ u županijama I. i II. skupine razvijenosti te ambulante na otocima.

Centar za planiranje zanimanja u biomedicini i zdravstvu Medicinskog fakulteta aktivno utječe na zapošljavanje doktora medicine odmah nakon diplomiranja, ali i drugih zdravstvenih radnika te pomaže mladim liječnicima u izboru buduće specijalizacije u hrvatskim zdravstvenim ustanovama.

Ovaj je događaj posebno značajan u vrijeme kada se suočavamo s odljevom liječnika radi odlaska u mirovinu, ali i radi veće mobilnosti unutar Europske unije. Ministarstvo zdravlja u suradnji s drugim obrazovnim i stručnim institucijama veliku pažnju posvećuje upravo planiranju i motiviranju liječnika za rad i ostanak u Hrvatskoj kroz bolje uvjete rada, poboljšanje radne sredine, unaprjeđivanje usluge liječenja, trajne medicinske izobrazbe, cjeloživotno učenje, razvijanje beneficija doktora medicine, odobravanje specijalizacija u depriviranim područjima i kroz druge mjere.
 

Pisane vijesti