Veleposlanik Ukrajine i generalni direktori za zdravstvenu zaštitu i zdravstvenu ekonomiku Republike Slovenije u posjeti Ministarstvu zdravlja

Slika arhiva/images/novosti/ostale_vijesti/veleposlanik_ukrajine_i_generalni_direktori_za_zdravstvenu_zastitu_i_zdravstvenu_ekonomiku_republike_slovenije_u_posjeti_ministarstvu_zdravlja/119161-1-cro-HR/veleposlanik_ukrajine_i_generalni_direktori_za_zdravstvenu_zastitu_i_zdravstvenu_ekonomiku_republike_slovenije_u_posjeti_ministarstvu_zdravlja.jpg

Zagreb, 6. srpnja 2015. – Danas je u Ministarstvu zdravlja održan sastanak na kojem su sudjelovali ministar zdravlja prim. Siniša Varga i predstavnici Veleposlanstva Republike Ukrajine, veleposlanik Oleksandr Levčenko te Jaroslav Simonov.

Na sastanku se raspravljalo o suradnji i razmjeni iskustava ukrajinskih i hrvatskih liječnika psihijatara vezano uz probleme liječenja oboljelih od posttraumatskog stresnog poremećaja.

Predstavnici Veleposlanstva Ukrajine posebno su zainteresirani za prijenos znanja stručnjaka iz Republike Hrvatske glede reintegracije stanovništva nakon konflikata iz istočnog dijela Ukrajine te uklapanja bivših djelatnih vojnih osoba koji boluju od PTSP-a u normalan život.

Ministarstvo zdravlja također su posjetili i generalni direktori za zdravstvenu zaštitu i zdravstvenu ekonomiku Republike Slovenije gdje su s predstavnicima Ministarstva zdravlja raspravljali o sustavu plaćanja izvođača zdravstvenih usluga u Republici Hrvatskoj, upravljanju bolnicama te sanacijma bolničkog sustava. Osvrnuli su se i na poduzete mjere za skraćivanje listi čekanja te su raspravljali o „Nacrtu Nacionalnog plana razvoja kliničkih bolničkih centara, kliničkih bolnica, klinika te općih bolnica u Republici Hrvatskoj od 2014.-2016. godine“, koji je ključni operativni dokument za budući razvoj navedenih bolnica.



Vijesti iz medija | Međunarodne aktivnosti