Tjedan Crvenog križa od 8. do 15. svibnja

ZAGREB, 8. svibnja – U povodu Međunarodnog tjedna Crvenog križa, u Novom Vinodolskom će se, u subotu 11. svibnja, održati 17. Natjecanje mladih Hrvatskog Crvenog križa. Natjecanje se organizira u suradnji s Ministarstvom znanosti, obrazovanja i sporta i Agencijom za odgoj i obrazovanje. Ove godine sudjeluje 120 mladih raspoređenih u 20 ekipa koje se natječu u znanju pružanja prve pomoći i poznavanju Pokreta Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, međunarodnog humanitarnog prava, ljudskih prava i prava djeteta.

Hrvatski Crveni križ ove godine obilježava 135 godina humanitarnog djelovanja kao i 20 godina međunarodnog priznanja.

U Tjednu Crvenog križa će Društva Hrvatskog Crvenog križa organizirati i niz aktivnosti poput mjerenja tlaka, šećera u krvi, edukativnih predavanja o unapređenju i zaštiti zdravlja, prevenciji bolesti i podizanju zdravstvene i ekološke kulture. Također će se promovirati pokazne vježbe zaštite i spašavanja i pružanje prve pomoći ozlijeđenima.

Pokret Crvenog križa i Crvenog polumjeseca je najveća i najstarija svjetska humanitarna organizacija, prisutna u skoro svim zemljama svijeta te svojim humanitarnim idealima ujedinjuje više od 115 milijuna članova.



Vijesti iz medija