Program plus: dosad obrađeno 52.425 pacijenata s liste čekanja

Slika arhiva/images/novosti/novosti/program_plus_dosad_obradeno_52_425_pacijenata_s_liste_cekanja/115181-1-cro-HR/program_plus_dosad_obradeno_52_425_pacijenata_s_liste_cekanja.jpg

ZAGREB, 31. listopad – Predstavnici Ministarstva zdravlja i članovi izaslanstva Odbora za okoliš, javno zdravstvo i sigurnost hrane Europskog parlamenta (ENVI) održali su danas radni sastanak.
 

Program plus uspješno ostvaruje svoj cilj, a to je povećanje dostupnosti i ostvarenje brže zdravstvene usluge za pacijente kroz dodatni rad srijedom i subotom. Većina bolnica odazvala se pozivu da dodatnim radom u poslijepodnevnim terminima i subotom obavlja medicinske procedure za koje su liste čekanja najduže.

Ministar zdravlja prim. Siniša Varga je za posebne zasluge najboljim bolničkim zdravstvenim ustanovama uručio priznanja KBC-u Rijeka, KB-u Sveti duh i sisačkoj bolnici dr. Ivo Pedišić.  Priznanje za najbolji tim primila je  Klinika za očne bolesti KBC-a Split, a priznanja za najbolji pojedinačni rezultat u smanjenju listi čekanja dobili su Zavod za bolesti srca i krvnih žila KBC-a Sestre milosrdnice i Zavod za gastroenterologiju i hepatologiju KBC-a Osijek.

Program se nastavlja i trajat će sve dok bude postojala potreba. S vremenom će se liste čekanja smanjiti kao što već imamo situaciju u Osijeku gdje pacijenti za gastroskopiju dobivaju termin za dva, a za kolonoskopiju za četiri dana. Budući da je termin moguće dobiti u redovnom radnom vremenu, ove zahvate više nema potrebe raditi u dodatnim terminima.



Pisane vijesti | Projekti i programi