Poništena dva postupka javne nabave za CT uređaje

Slika arhiva/images/novosti/novosti/ponistena_dva_postupka_javne_nabave_za_ct_uredaje/105577-2-cro-HR/ponistena_dva_postupka_javne_nabave_za_ct_uredaje.jpg

ZAGREB, 25. rujna 2014. - Radna skupina Ministarstva zdravlja za reviziju postupaka javne nabave izvršila je uvid u pet postupaka javne nabave te je dala uputu da se dva postupka javne nabave ponište, dok su tri postupka dobila suglasnost za nastavak.

Poništeni su postupci javne nabave CT uređaja za KBC Rijeka, OB Čakovec, OB Vinkovci i OB Šibenik koje je provodilo Ministarstvo zdravlja, dok će u OB Pula biti upućen nalog za poništenje postupka javne nabave za CT uređaj.

Za nabavu opreme za podvodnu i hiperbaričnu medicinu u KBC Rijeka, nabavu video sustava i endoskopskih procesora za KBC Osijek te nabavu ORL opreme za KBC Split, izdana je suglasnost za nastavak postupka.

Podsjetimo, ministar zdravlja Siniša Varga od 1. kolovoza 2014. godine privremeno je zaustavio postupke nabave medicinske opreme i medicinskih uređaja koji se financiraju iz državnog proračuna, a u Ministarstvu zdravlja osnovana je Radna skupina za reviziju postupaka javne nabave koja obavlja detaljne analize i prati jesu li ispunjeni standardi transparentnosti u postupcima javne nabave.

Ministarstvo zdravlja nastavlja s daljnjom analizom postupaka javne nabave koji su u tijeku.



Pisane vijesti