Novi MSCT uređaj za zadarsku bolnicu

  • Slika /Vijesti/2016/zadar 3.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika

U zadarskoj bolnici, 5. rujna, ministar zdravlja Dario Nakić pustio je u rad novi MSCT uređaj, vrijedan 5,5 milijuna kuna, za koje je Ministarstvo zdravlja osiguralo sredstva iz EU fondova.

U službenoj posjeti matičnoj bolnici dočekali su ga ravnatelj bolnice dr. Željko Čulina sa suradnicima, gradonačelnik Božidar Kalmeta, a uz ministra Nakića svečanosti su prisustvovali i ministar turizma Anton Kliman, ministar vanjskih poslova Miro Kovač te ministar branitelja Tomo Medved.

“Zadarska je bolnica uvijek bila jedan od predvodnika razvoja zdravstva u Hrvatskoj tako da je lokalna zajednica vodila brigu o tome“, rekao je ministar Nakić i dodao: „Uvijek su se pronalazili način i novac za nabavu opreme. Obilazeći Hrvatsku vidio sam kakve su poražavajuće slike tamo gdje lokalna zajednica nije brinula o ustanovama i bolnicama koje su bile u njezinu vlasništvu. Prvi put u zadnja dva, tri mjeseca zadarska bolnica ne stvara nove gubitke, mi smo smanjili gubitke u odnosu na prošlu godinu, za isti period, 120 milijuna kuna manje”, izjavio je ministar Nakić.

Osvrnuo se i na Polikliniku zadarske Opće bolnice, čiji se dovršetak čeka već 25 godina, naglasivši da je sada osigurano 10 milijuna kuna za dovršetak radova i još 25 milijuna kuna za kupnju opreme da zgrada Poliklinike što prije počne funkcionirati. “Poliklinika nije dovršena zbog političke volje. A svaki dio Hrvatske jednako je važan i ne smije biti politički diskriminiran, bez obzira na to koja je politička opcija na vlasti”, rekao je Nakić.

Ministar Nakić potpisao je sa zadarskim županom Stipom Zrilićem Aneks Sporazuma o sufinanciranju radova na gradnji Poliklinike OB Zadar te nabave medicinske opreme.



Pisane vijesti