U Sisku u rad pušten novi CT uređaj

Slika /Vijesti/2016/Sisak 0209.JPG

U Sisku je dr. Ružica Palić Kramarić, kao predstavnica Ministarstva zdravlja, svečano  pustila u rad novi CT uređaj na Odjelu za radiologiju Opće bolnice „Dr. Ivo Pedišić“

Uz pomoćnicu ministra, svečanosti su prisustvovali i župan Ivo Žinić, zamjenik župana Marin Piletić, pročelnik Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb i branitelje Darko Srbljanin te pročelnica Ureda župana Jasmina Jovev.

Prilikom puštanja uređaja u rad, pomoćnica je naglasila kako Ministarstvo zdravlja ulaže velike napore kako bi osiguralo što kvalitetniju zdravstvenu skrb stanovnicima RH, odnosno građanima Sisačko-moslavačke županije, uz naglasak kako isto vodi ka jednako dostupnoj, solidarnoj zdravstvenoj skrbi za sve bolesnike.

Ovo je jedan od 16 CT-ova koje je Ministarstvo u ovom mandatu osiguralo za bolničke ustanove. Za ovaj uređaj izdvojili smo cca 4 milijuna kuna iz bespovratnih sredstava EU fondova u okviru Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014 -2020“, odnosno dodjele za poboljšanje isplativosti i pristupa Dnevnim bolnicama i/ili Dnevnim kirurgijama bolničkih zdravstvenih ustanova u RH.

Stranica