Nastavlja se javnozdravstvena kampanja "Za zdravlje. Danas."

Slika arhiva/images/novosti/novosti/nastavlja_se_javnozdravstvena_kampanja_za_zdravlje_danas/80314-9-cro-HR/nastavlja_se_javnozdravstvena_kampanja_za_zdravlje_danas.jpg

ZAGREB, 13/14. travnja - Ministarstvo zdravlja nastavlja javnozdravstvenu kampanju „Za zdravlje. Danas.“ predstavljanjem Nacionalnih programa prevencije raka dojke, debelog crijeva i vrata maternice.

Kampanja je održana 13. travnja u Zadru kod crkve Svetog Donata te 14. travnja u Šibeniku na trgu Pavla Šubića. 

U kampanji su sudjelovale i udruge pacijenata koje se bave prevencijom raka dojke, vrata maternice i debelog crijeva te studenti medicine.

Cilj jest doći do što većeg broja građana i potaknuti ih da se odazovu na pregled kada dobiju poziv za neki od tri preventivna programa ali i motivirati ih da i inače aktivno sudjeluju u očuvanju i unapređenju svog zdravlja.

Ministarstvo zdravlja započelo je javnozdravstvenu kampanju Za zdravlje. Danas. 15. prosinca 2012, kada su u zagrebačkom Arena centru javnosti predstavljeni nacionalni programi prevencije raka dojke, debelog crijeva i vrata maternice. Na službenom predstavljanju programe su predstavili ministar zdravlja prof. Rajko Ostojić i ravnateljica Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo dr. Tamara Poljičanin.

Tjedan dana kasnije, 22. prosinca kampanja je nastavljena u West Gate City Centru gdje je građanima dijeljen promotivni materijal o važnosti odazivanja na pregled koji može spasiti život.

Nacionalni programi predstavljeni su 2. ožujka u osječkom Avenue Mallu, a događaju su prisustvovali pomoćnica ministra zdravlja Ljubica Đukanović i pomoćnica ravnateljice Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Ivana Pavić Šimetin.

Ministar zdravlja prof. Rajko Ostojić sudjelovao je 9. i 10. ožujka u javnozdravstvenoj kampanji u zagrebačkom Garden Mallu i Avenue Mallu, gdje je na info punktovima građanima dijelio promotivni materijal.

Promotivni materijali dijeljeni su 23. ožujka na dubrovačkom Stradunu te 24. ožujka na splitskoj Rivi.



Pisane vijesti