Ministar Ostojić posjetio požešku bolnicu

Slika arhiva/images/novosti/novosti/ministar_ostojic_posjetio_pozesku_bolnicu/81319-3-cro-HR/ministar_ostojic_posjetio_pozesku_bolnicu.jpg

POŽEGA, 10. travnja 2013. (Hina) - Ministar zdravlja Rajko Ostojić posjetio je danas Opću županijsku bolnicu u Požegi, gdje je obišao novouređene i opremljene odjele bolnice, u koje je Ministarstvo zdravlja ove godine uložilo 4,8 milijuna kuna.

Dio novca utrošen je u građevinske radove, a dio u nabavku medicinske opreme za hemodijalizu, kliničku radiologiju, operacijski odjel te internističku polikliniku.

Samo u uređenje odjela za hemodijalizu ministarstvo zdravlja uložilo je milijun kuna za nabavku nove opreme i uređenje prostora.



ministar1

"Kada sam dobio podatak da su pacijenti za dijalizu u podrumu naprosto to nisam mogao vjerovati. Vidite i sami kakav je danas smještaj i kakva je to kvaliteta ne samo života naših pacjenata već i medicinskih sestara i liječnika. Slično je bilo i s operacijskim dvoranama te radiološkim uređajem kojega imate jedini u Hrvatskoj", izjavio je ministar Ostojić.

Ministar zdravlja rekao je kako Opća županijska bolnica u Požegi ide u sanaciju, a budući da je korektno vođena, sanacijski će upravitelj ostati dosadašnji ravnatelj bolnice dr. Željko Glavić.

U sanaciju idu praktično sve bolnice u Hrvatskoj. Počela je sanacija kliničkih bolnica, a praktički za deset do 15 dana započet će sanacija i županijskih bolnica, rekao je Ostojić, dodavši da će sanacija trajati tri godine nakon čega se ona vraća vlasniku.

"Ovo je najbolji dokaz da sanacija može samo napredovati. Da ne vodimo računa o županijskim bolnicama ne bi rješavali probleme u tim bolnicama i to je još jedan dokaz da država ulaže u županijske bolnice i da taj strah od sanacije treba otkloniti", naglasio je Ostojić. Ocijenio je kako se mnoge županijske bolnice nisu domaćinski odnosile, te je bilo puno zapošljavanja nezdravstvenih djelatnika i zato su se neke našle tu gdje jesu.

Ministarstvo zdravlja pomoći će požeškoj Općoj županijskoj bolnici i u proširenju bolničkog parkirališta no tu očekuje potporu i grada Požege i Požeško-slavonske županije koja je osnivač bolnice.

Ministar zdravlja Ostojić obišao i Dječji odjel požeške bolnice, kojemu su pobjednici glazbenog natjecanja "Pjevaj moju pjesmu", Sanela Kovačević, Bruna Oberan, Ivan Šajnović i Ivana Galović, uručili ček od 50 tisuća kuna.



Pisane vijesti