Ministarstvu zdravlja dodijeljen certifikat ISO 9001

  • Slika arhiva/images/novosti/novosti/ministarstvu_zdravlja_dodijeljen_certifikat_iso_9001/112205-3-cro-HR/ministarstvu_zdravlja_dodijeljen_certifikat_iso_9001.jpg
  • Slika

ZAGREB, 31. listopad – Predstavnici Ministarstva zdravlja i članovi izaslanstva Odbora za okoliš, javno zdravstvo i sigurnost hrane Europskog parlamenta (ENVI) održali su danas radni sastanak.
 

Ministar Varga izrazio je zadovoljstvo uvođenjem certifikata i napomenuo kako je to tek prvi korak te da će se sustav upravljanja svake godine poboljšavati.

„Zahvaljujem zaposlenicima koji su uložili dodatni napor da bismo uveli ISO 9001“, izjavio je ministar i dodao kako očekuje još bolje rezultate jer nas za godinu dana čeka periodični nadzor sustava, a za tri godine slijedi recertificiranje.

Današnje primanje certifikata ISO 9001 je kruna rada Povjerenstva za sustav unaprjeđenja kvalitete poslovnih procesa u Ministarstvu zdravlja, koje je osnovano u srpnju 2014. godine. „Certificiranje predstavlja veliki izazov za svako tijelo državne uprave, a time svi uključeni u proces standardizacije poslovanja pokazuju visoku svijest“, izjavio je Režek.

Menadžer regije za južnu Europu Nicola Privato rekao je kako je ISO 9001 osnovni princip svakog sustava upravljanja i jedan od važnih alata za upravljanje.

Certifikatom je potvrđena učinkovita implementacija sustava upravljanja kvalitetom sukladno zahtjevima ove međunarodne norme. Certifikat ISO 9001 prepoznatljiv je znak kod organizacija koje u svom poslovanju posebnu pozornost posvećuju kvaliteti svojih proizvoda i usluga. Naime, norma sadržava međunarodno primjenjive zahtjeve za kvalitetu proizvoda, usluga i razvoja te pruža smjernice za poboljšanje učinkovitosti organizacije i njeno upravljanje na sustavan način, što je preduvjet za osiguranje stalnog napretka.
 

Pisane vijesti