Pomoćnica ministra Dijana Cimera u posjeti Petrinji

Slika arhiva/images/novosti/ostale_vijesti/pomocnica_ministra_dijana_cimera_u_posjeti_petrinji/112217-1-cro-HR/pomocnica_ministra_dijana_cimera_u_posjeti_petrinji.jpg

PETRINJA, 18. veljače 2015. - Pomoćnica ministra zdravlja dr. Dijana Cimera sa suradnicima Karmen Lončarek i Aleksandrom Džakulom boravila je jučer na radnom sastanku u Petrinji. Dočekali su ih gradonačelnik Darinko Dumbović, ravnateljica Neuropsihijatrijske bolnice "dr. Ivan Barbot" iz Popovače prim. Marina Kovač sa suradnicima te predsjednica udruge „Naš život“ Radmila Vlak. Tema sastanka je bila palijativna skrb i zdravlje u zajednici.

Domaćini su goste iz Ministarstva zdravlja upoznali s javnozdravstvenim akcijama provedenim na području Petrinje tijekom 2014. i 2015. godine, kojima je bio cilj osigurati višu razinu zdravlja u lokalnoj zajednici, a koje su provodili u suradnji s bolničkom zdravstvenom ustanovom te nevladinom udrugom. Posebano su naglasili specifičnost Petrinje u zbrinjavanju zdravlja pojedinih ranjivih skupina kao što su djeca i mladi, hrvatski branitelji, članovi njihovih obitelji i drugi stradalnici Domovinskog rata te osobe treće životne dobi.

Pomoćnica ministra je izrazila zadovoljstvo učinjenim te istaknula da Ministarstvo zdravlja podržava sve aktivnosti usmjerene na povećanje kvalitete pružanja zdravstvenih usluga, čemu svakako pridonosi i pružanje zdravstvene zaštite što bliže mjestu stanovanja pacijenta. Također je istaknula ulogu Doma zdravlja kao nositelja zdravstvene zaštite u lokalnoj zajednici i upoznala domaćine s mogućnostima apliciranja za europske strukturne fondove.

Na sastanku su dogovorene daljnje aktivnosti koje Petrinja planira provoditi u 2015.godini, a predstavnici Ministarstva zdravlja su dali svoje prijedloge za unapređenje suradnje Petrinje i nadležnih institucija na području zdravlja u zajednici.



Vijesti iz medija