Letak za turiste: oprez zbog ljetnih vrućina

Slika arhiva/images/novosti/novosti/letak_za_turiste_oprez_zbog_ljetnih_vrucina/85915-18-cro-HR/letak_za_turiste_oprez_zbog_ljetnih_vrucina.jpg

ZAGREB, 19. srpnja – Ministarstvo zdravlja i ove je godine tiskalo letak s preporukama kako se zaštititi od visokih temperatura tijekom ljetnih mjeseci. Letak je namijenjen turistima koji dolaze u Hrvatsku na ljetovanje i tiskan je na hrvatskom, engleskom, njemačkom, talijanskom, češkom, poljskom i mađarskom jeziku.

Kako se zaštititi od ljetne vrućine

Tim povodom ministar zdravlja prof. dr. Rajko Ostojić je, zajedno s ministrima turizma Darkom Lorencinom i ministrom pomorstva, prometa i infrastrukture Sinišom Hajdašem Dončićem, dijelio letak turistima na Naplatnoj postaji autoceste u Lučkom.

Ministar zdravlja Ostojić rekao je kako kroz Hrvatsku godišnje prođe 11 milijuna turista te je i letak jedan od načina da ih se uputi kako da se zaštite i paze na svoje zdravlje.

Pritom je podsjetio i na dva bitna telefonska broja - 194 za Hitnu medicinsku pomoć i 112 za Državnu službu za spašavanje.

Ostojić je najavio i kako bi se za iduću godinu, u suradnji s Ministarstvom turizma, pripremilo i "osiguranje na dodatnoj razini" za turiste koji se bave ekstremnim sportovima. Kao mogućnost spomenuo je izdavanja vinjeta od kojih bi se prihod dijelio između lokalnih jedinica, HZZO-a i Ministarstva turizma. Složio se s novinarskom konstatacijom kako je ove godine već stradao priličan broj turista, ali i podsjetio na nedavnu nesreću britanskih turista kada je Hitna služba brzo reagirala za što je dobila pohvale britanskog tiska, kao i službenu zahvalu britanske države i njihovih obitelji.

Letak Ministarstva zdravlja distribuirala je Hrvatska turistička zajednica i bit će dostupan u svim turističko-informativnim centrima duž jadranske obale.



Pisane vijesti