Novi Zavod za hitnu medicinu Sisačko-moslavačke županije

Slika arhiva/images/novosti/ostale_vijesti/novi_zavod_za_hitnu_medicinu_sisacko_moslavacke_zupanije/85872-1-cro-HR/novi_zavod_za_hitnu_medicinu_sisacko_moslavacke_zupanije.jpg

SISAK, 19. srpnja – Ministar zdravlja prof. dr. Rajko Ostojić otvorio je danas novouređeni Zavod za hitnu medicinu Sisačko-moslavačke županije.

Nova zgrada, u koju je Županija uložila 9,8 milijuna kuna, obuhvaća preko tisuću četvornih metara površine na dvije etaže, a nalazi se u blizini sisačke bolnice i blizu izlaza na brzu cestu.

Ministar Ostojić najavio je reformu službe hitne pomoći, pri čemu je naglasio da su osnivači i vlasnici zavoda za hitnu medicinu županije, a ne država. "Pri reformi, rekao je ministar Ostojić, "spreman sam prihvatiti sve korisne prijedloge, pa čak i onaj da se hitna medicina vrati pod okrilje domova zdravlja, ako se to pokaže racionalnijim".

U Zavodu za hitnu medicinu Sisačko-moslavačke županije djeluju timovi hitne medicine i sanitetskog prijevoza, a sveukupno je zaposleno 25 liječnika, 83 medicinske sestre, 73 vozača.

Novouređene prostorije obuhvaćaju prostor za reanimaciju i prihvat pacijenata, ured saniteta, laboratorij i sterilizaciju, prijem i prostor za edukaciju, prijavno-dojavna jedinica, prostorije uprave te ostale prateće prostorije. Oko objekta je uređeno parkiralište a čitav je prostor prilagođen za neometano kretanje osoba s invaliditetom.



Vijesti iz medija