Arhiva

Projekt obnove nakon potresa i jačanja pripravnosti javnog zdravstva – zajam 9127-HR
 
Poziv na javno savjetovanje - Okvir za upravljanje okolišnim i socijalnim pitanjima (eng. Environmental and Social Management Framework)
 
Dana 02. srpnja 2020. između Republike Hrvatske i Međunarodne banke za obnovu i razvoj potpisan je Ugovor o zajmu za Projekt obnove nakon potresa i jačanja pripravnosti javnog zdravstva (https://narodne-novine.nn.hr/clanci/medunarodni/2020_08_4_28.html).  Ukupna vrijednost projekta je 183,9 mln EUR, a datum zatvaranja je 30. lipnja 2024. godine.
 
Projekt se sastoji se od komponente 1 koja je namijenjena oporavku nakon potresa i obnovi (165,56 mln EUR- nadležno Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine), u okviru koje će se obnoviti i odabrane zdravstvene ustanove stradale u potresu, te komponente 2 koja je namijenjena nadzoru i pripravnosti javnog zdravstva (13,79 mln EUR- nadležno Ministarstvo zdravstva). Ova komponenta usmjerit će se na otkrivanje i potvrdu novooboljelih, praćenje kontakata, sposobnosti evidentiranja i izvješćivanja te nadzor. Također, pružit će se potpora zdravstvenom sustavu u planiranju pripravnosti za pružanje optimalne medicinske skrbi, održavanje nužnih usluga u zajednici i minimiziranje rizika za pacijente i zdravstvene djelatnike, djelomično i osposobljavanjem osoblja zdravstvenih ustanova i radnika na prvoj crti o mjerama ublažavanja rizika te osiguranjem potrošnog materijala i opreme za buduća izvanredna stanja.
 
Temeljem propisanih procedura Međunarodne banke za obnovu i razvoj Ministarstvo zdravstva u obvezi je na javno savjetovanje objaviti Okvir za upravljanje okolišnim i socijalnim pitanjima (eng. Environmental and Social Management Framework) za komponentu 2, dok će Okvir za upravljanje okolišnim i socijalnim pitanjima (eng. Environmental and Social Management Framework) za komponentu 1 biti objavljen na stranicama Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine.
 
Okvir za upravljanje okolišnim i socijalnim pitanjima (eng. Environmental and Social Management Framework) za komponentu 2 bit će dostupan javnosti od 05. siječnja 2021. godine do 19. siječnja 2021. godine na web stranici Ministarstva zdravstva, kao i u prostorijama Ministarstva zdravstva na adresi: Ksaver 200a, 10 000 Zagreb. Točno vrijeme virtualnog javnog savjetovanja objavit ćemo naknadno.
 
Tijekom razdoblja savjetovanja javnost može slati komentare, pitanja i prijedloge Ministarstvu zdravstva elektroničkom ili redovnom poštom:
e-mail: slavica.polimac@miz.hr
adresa: Ksaver 200a, 10000 Zagreb

 
 

Invitation for Bids (IFB)REPUBLIC OF CROATIA MINISTRY OF HEALTH Development of Emergency MedLoan number: 7598 HRical Services and Investment Planning Projects

Projekt razvoja sustava hitne medicinske pomoći i investicijskog planiranja u zdravstu (DEMSIPP) Zajam br. 7598 HR

Consulting services for the Business process reengineering in Croatian Institute for Health Insurance

Terms of reference - business process reengineering in Croatian Institute for Health Insurance

Poziv na dostavu ponuda - Nabava automatskih vanjskih defibrilatora, DEMSIPP A2-G-10