Započeli radovi na izgradnji nove pulske bolnice

Slika arhiva/images/novosti/novosti/zapoceli_radovi_na_izgradnji_nove_pulske_bolnice/111232-1-cro-HR/zapoceli_radovi_na_izgradnji_nove_pulske_bolnice.png

PULA, 23. siječanj 2014. - Ministar zdravlja prim. Siniša Varga sa suradnicima sudjelovao je na službenom obilježavanju početka radova na izgradnji nove Opće bolnice u Puli. Uz ministra Vargu, na obilježavanju su bili i premijer Zoran Milanović, potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić, ministar turizma Darko Lorencin, župan Istarske županije Valter Flego, pulski gradonačelnik Boris Miletić i drugi. 

Ministar Varga istaknuo je da se ostvarilo ono što se više desetljeća planiralo i željelo. "Kao pomoćnik ministra u Vladi Ivice Račana ovaj smo projekt počeli 2003. godine. Osluškivali smo želje Istrana, a danas imam čast kao ministar započeti radove i vjerujem da ću ovdje za tri godine biti na otvaranju novog objekta koji će biti biser hrvatskog zdravstva", rekao je Varga. Pozvao je pritom pacijente da zbog izvođenja radova budu strpljivi, no ovo je sada, "slatka muka", zaključio je Varga.

„Ne idemo u obećavanje onoga što ne možemo napraviti, kazao je premijer Milanović i dodao kako je sljedeća stvar Istarski ipsilon i pravi svjetski vrhunski turizam u Nacionalnom parku Brijuni. Ponovio je da Vlada pazi na obećanja koja daje. „Novac je tu. Radovi počinju, a vama želim, kad ovo završi, da budete na svečanom otvaranju i da nakon toga dolazite u ovu bolnicu jako rijetko, po mogućnosti nikada i da u njoj budete što kraće“, rekao je predsjednik Vlade, zaključivši da radovi mogu završiti i prije roka od tri godine koji je predviđen za izgradnju nove Opće bolnice u Puli.

"Završili smo jedan san, a to je početak gradnje nove bolnice i s današnjim danom stvaramo novi san i krećemo u novu budućnost", kazala je sanacijska upraviteljica bolnice dr. Irena Hrstić.

Pulski gradonačelnik Boris Miletić izrazio je zadovoljstvo što nakon toliko godina rada i truda konačno počinju radovi: "To su građani Pule i Istre naprosto zaslužili", kazao je te se zahvalio medicinskom i nemedicinskom osoblju bolnice koji su, rekao je i do sada kvalitetno pružali usluge u teškim uvjetima rada.

Istarski župan Valter Flego kazao je da je ovo povijesni i poseban dan za cijelu Istru. " Nakon dvanaest godina intenzivnog rada uspjeli smo doći do počeka gradnje bolnice koju ćemo i završiti", kazao je Flego. Naglasio je da je Istra druga najrazvijenija regija u Hrvatskoj odmah nakon Zagreba, no po zdravstvenom standardu to nažalost nije tako. "Ovime ćemo i to ispraviti", naglasio je Flego i pozvao premijera da se opet za par mjeseci sastanu u Istri kada bi trebala krenuti gradnja istarskog Ipsilona.



Pisane vijesti