Zamjenik ministra zdravlja dr. Marijan Cesarik otvorio sajmove „Medicina i tehnika“ i „Dentex“

ZAGREB, 4. travnja 2012. (Hina) - U Tjednu preventive od 29. ožujka do 5. travnja koji se organizira u Hrvatskoj prvi put u zagrebačkoj je Starogradskoj vijećnici održan stručni skup.

Zamjenik ministra i ravnatelj Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje dr. Siniša Varga tom su prilikom i obišli izložbeni prostor Ministarstva zdravlja.

Na sajmovima, koji traju do 19. svibnja, predstavit će se 277 izlagača iz 24 zemlje koji će predstaviti suvremenu tehnologiju iz područja medicinske i laboratorijske opreme, te ostale proizvode namijenjene medicinskim ustanovama.

Svoje edukativne materijale o darivanju organa na sajmu je izložio Zavod za transplantaciju i biomedicinu Ministarstva zdravlja, čime se želi pridonijeti razvijanju svijesti o važnosti
transplantacije kao metodi liječenja koja omogućava najveću terapijsku dobrobit.

U suradnji s Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo, Ministarstvo zdravlja na svom će izložbenom prostoru predstaviti i niz javnozdravstvenih aktivnosti koje se provode - od prevencije kardiovaskularnih bolesti i debljine, pravilne prehrane, skrininga raka dojke i debelog crijeva, prevencije raka kože, spolno prenosivih bolesti, do osiguranja
zdravstveno ispravne vode, namirnice i zraka. Edukativni interaktivni sadržaji prikazat će se i kroz računalne igre i kvizove.

Premda su oba sajma namijenjena prije svega stručnjacima iz svih grana medicinske i dentalne znanosti, na sajmu će biti niz zanimljivosti, radionica i okruglih stolova na temu „Kako izgleda medicinska sestra“, „Estetika lica u medicini“, „Prirodni porod“, „Šesta burza znanja“, a za građane će se organizirati edukativni sadržaji poput predavanja o prevenciji raka, radionice prve pomoći, mjerenje krvnog tlaka, šećera i drugog.



Vijesti iz medija