Unaprijediti skrb za djecu oboljelu od malignih bolesti

Slika /Vijesti/2015/maligne bolesti.JPG

ZAGREB, 10. ožujka 2015. – Ministar zdravlja prim. Siniša Varga sa suradnicima sastao se danas s predstavnicima udruge roditelja djece oboljele od malignih bolesti „Hrabro dijete“ iz Nove Gradiške.

Na sastanku se razgovaralo o problemima s kojima se susreću roditelji oboljele djece poput 24-satnog boravka roditelja u bolnici uz dijete, osiguranja putem interventnih uvoza lijekova koji nisu registrirani u Hrvatskoj, osiguranja odgovarajućeg prostora u bolnicama, školovanja djece srednjoškolskog uzrasta, nedovoljnog broja liječnika na dječjim hematoonkologijama te modelima financiranja projekata i programa udruga putem natječaja Ministarstva zdravlja.

Predsjednica udruge Jasminka Žužić izrazila je zadovoljstvo konstruktivnim razgovorom te pohvalila pomake koji su se dogodili u posljednjih godinu dana na području unaprjeđenja života i skrbi za djecu s malignim oboljenjima.

U dvije godine postojanja udruga Hrabro dijete organizirala je veliki broj akcija s ciljem podizanja svijesti o djeci oboljeloj od malignih bolesti. Akcije „Šišanjem uz njih“ provedene su u 14 gradova širom Republike Hrvatske i u tim je akcijama prikupljena znatna suma novaca kojima se pomaže obiteljima oboljele djece. Udruga Hrabro dijete organizirala je prikupljanje donacija za liječenje Nore Šitum u Sjedinjenim Američkim Državama, a tijekom akcije je skupljeno 5,3 milijuna kuna u tjedan dana.



Vijesti iz medija