U Strošincima započela dezinfekcija i deratizacija kako bi se stanovnici što prije vratili u svoje domove

ZAGREB,  30.svibnja 2014. - Krizni Stožer Ministarstva zdravlja donio je odluku o početku provedbe obveznih mjera dezinfekcije i deratizacije u Strošincima.

Voda se povukla iz mjesta Strošinci, mjesta na samoj granici sa Srbijom, čime su se ispunili preduvjeti za povratak evakuiranih stanovnika u njihove domove.

Kako bi zaštitili građane od zaraznih bolesti Krizni stožer Ministarstva zdravlja u Strošince je poslao pet timova za dezinfekciju i deratizaciju te je u tijeku čišćenje onog dijela sela iz kojeg se voda povukla.

Na terenu je danas resorni ministar prof. dr. sc. Rajko Ostojić, dr. med. koji uz koordinatoricu zdravstvenih službi Nacionalnog stožera zaštite i spašavanja - Centra za upravljanje operacijama u Županji, te ravnateljicom Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo dr. sc. Tamarom Poljičanin, dr.med.spec. nadzire i koordinira rad svih zdravstvenih službi na poplavom ugroženim područjima Vukovarsko – srijemskoj županiji.

Svoj maksimum u osiguravanju svih uvjeta za povratak građana Slavonije u normalan život trenutno na terenu pružaju i tri tima hitne medicinske službe, tri člana Kriznog stožera Ministarstva zdravlja, tri epidemiološka tima, pet sanitarnih timova i devet sanitarnih inspektora Ministarstva zdravlja.



Pisane vijesti