U KBC-u Osijek svečano pušten u rad novi SPECT/CT uređaj

  • Slika /2018 Vijesti/glavna.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika

OSIJEK, 22. veljače 2019. - U Kliničkom bolničkom centru Osijek  u petak je pušten u rad novi SPECT/CT uređaj, vrijedan 4,8 milijuna kuna u prisutnosti ministra zdravstva Milana Kujundžića koji je tom prigodom istaknuo kako je to doprinos ujednačavanju standarda u kliničkim bolničkim centrima.

'S ovim uređajem i novom tehnologijom, koja će se koristiti i za pretrage kod kardioloških i neuroloških pacijenata, značajno ćemo podići našu nuklearno-medicinsku struku, a očekujemo da ćemo značajno smanjiti liste čekanja, iako trenutno ni za jednu pretragu organskih sustava nemamo listu čekanja dulju od mjesec dana', istaknuo je Ivica Mihaljević, predstojnik Kliničkog zavoda.

Ravnatelj osječkog KBC-a Željko Zubčić kazao je kako će novi uređaj ujednačiti standard kvalitete i opremljenosti s ostalim ustanovama takve vrste u Hrvatskoj  te podsjetio da je Klinički zavod dosad bio bez SPECT/CT uređaja i radio sa SPECT kamerama starima više od 15 godina.

Klinički zavod za nuklearnu medicinu i zaštitu od zračenja osječkog KBC-a je jedini nuklearnomedicinski centar Istočne Hrvatske koji gravitira pet županija s oko 870.000 stanovnika. 'Ministarstvo i Vlada nastavit će pratiti potrebe osječkoga KBC-a kao središnje medicinske institucije u ovom dijelu Hrvatske', poručio je ministar Kujundžić.

'Ministarstvo zdravstva kontinuirano prati stanje u i u ostalim KBC-ima i općim bolnicama te se, iz godine u godinu, radi plan zanavljanja kapitalnih uređaja, i nabavlja se ono što bolnicama stvarno treba i što skraćuje liste čekanja', istaknuo je Zubčić.
 

Stranica