Dan otvorenih vrata u Uredu predsjednice na temu “Govorimo donorski”

  • Slika /2018 Vijesti/Povelja_min.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika

23. veljače ove godine u Uredu predsjednice Republike održan je Dan otvorenih vrata na temu „Govorimo donorski“, a tom je prigodom predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović uručila Povelju Republike Hrvatske nacionalnom koordinacijskom tijelu za provedbu Nacionalnog transplantacijskog programa ( http://predsjednica.hr/objava/1/1/2903). 

Povelja je dodijeljena u znak zahvalnosti svim darivateljima organa, njihovim obiteljima, te svim zdravstvenim i drugim radnicima koji  su svojim entuzijazmom, stručnošću i timskim radom sudjelovali u stvaranju Nacionalnog transplantacijskog programa Republike Hrvatske i promicanju njegovih etičkih vrijednosti i dostignuća, na nacionalnoj i svjetskoj sceni.

Povelja Republike Hrvatske također  je posvećena svim pacijentima koji su presađivanjem organa dobili taj dragocjeni dar te  svima onima koji u neizvjesnosti još uvijek čekaju na njega.

Dani otvorenih vrata u uredu predsjednice RH bili su posvećeni temi darivanja organa i uspjehu nacionalnog transplantacijskog programa i predsjednica Grabar-Kitarović istaknula je važnost altruizma, solidarnosti i visoko razvijene svijesti građana o darivanju organa, a i sama je postala vlasnicom donorske kartice.

Stranica