Sukladno Uredbi o unutarnjem ustrojstvu Ministarstva zdravlja („Narodne novine“ broj 116/2014) po prvi puta ustrojen je Zavod za zdravstvene usluge u turizmu.

Zavod je  nadležan za obavljanje stručnih, analitičkih i statističkih poslova vezanih uz provođenje zakona i drugih propisa iz područja pružanja zdravstvenih usluga u  turizmu. 

U ovoj ustrojstvenoj jedinici obavljat će se poslovi vezani za promicanje, čuvanje i unaprjeđenje zdravlja i poboljšanja kvalitete života s aspekta stručnog i nadziranog korištenja usluga liječenja, medicinskih i wellnes usluga u turizmu. Aktivnostima usmjerenim na razvoj i promidžbu zdravstvenog turizma osobito će se poticati korištenje prirodnih ljekovitih čimbenika, sudjelovati u aktivnostima međuresorskog i međusektorskog djelovanja koje se odnosi na razvoj zdravstva i zdravstvenih usluga u turizmu. Zavod će kreirati i predlagati mjere za poticanje investicijske aktivnosti, kao i mjere za otklanjanje prepreka ulaganju u području zdravstvenog turizma, sudjelovati u provedbi aktivnosti na stvaranju uvjeta za realizaciju strateških projekata ulaganja u zdravstvo i zdravstvene usluge u turizmu.

Na 185. sjednici Vlade RH, dana 09. listopada 2014. godine za  pomoćnika ministra zdravlja imenovan je doc. Miljenko Bura, dr. med. koji će biti zadužen za upravljanje i rukovođenje radom Zavoda.



Vijesti iz medija