Predstavnici Ministarstva zdravstva na događanju u sklopu EUDONORGAN projekta

Slika /slike/20190409_094450.jpg

U Lisabonu je 9. travnja održan peti po redu događaj usmjeren na podizanje svijesti javnosti o darivnju organa u sklopu projekta Eudonorgan.

Na događaju koji je upriličen u Museu Carris (muzej tramvaja), sudjelovalo je  60-ak stručnjaka iz područja darivanja i presađivanja organa kao i predstavnici Zavoda za transplantaciju i biomedicinu Ministarstva zdravstva, budući da je Hrvatska jedna od zemalja partnera na projektu.
 

Program je bio posvećen predstavljanju ciljeva i postignuća EUDONORGAN projekta, kao i predstavljanju transplantacijskih programa susjednih zemalja od strane nadležnih tijela za darivanje i presađivanje Republike Španjolske, Francuske, Italije i Malte. Posebna zahvalnost iskazana je svim darivateljima organa i članovima njihovih obitelji simboličnom gestom podjele cvijeća svim uzvanicima.
 
U nastavku programa sudionici su imali priliku čuti priče obitelji darivatelja organa, transplantiranih pacijenata, kao i stručnjaka iz spomenutih zemalja, a sve u svrhu podizanja svijesti javnosti o darivanju i presađivanju organa u zemljama Europske unije i susjednim zemljama.

http://eudonorgan.eu/lisbon-welcomes-a-european-organ-donation-event/

Pisane vijesti