Pomoćnik ministra dr. sc. Mate Car održao sastanke s predstavnicima Udruženja hrvatsko-američkih profesionalaca (ACAP) i Tuck School of Business

  • Slika /2019 Slike/Naslovna DSC_0045_.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Zagreb, 2. prosinca 2019. -  U Ministarstvu zdravstva održani su sastanci s predstavnicima Udruženja hrvatsko-američkih profesionalaca (ACAP)  i Tuck School of Business, Dartmouth College iz Hanover, New Hampshire, SAD.

Pomoćnik ministra dr. Mate Car i Udruženje hrvatsko-američkih profesionalaca u suradnji s predstavnicima Tuck Business School predstavili su projekt u sklopu kojeg će se istražiti mogućnosti razvoja zdravstvenog turizma  u Republici Hrvatskoj, slijedom čega se planira izraditi studiju izvodljivosti.  Pri tome je ministar zdravstva prof. dr. sc. Milan Kujundžić, dr. med. zaželio dobrodošlicu gostima iz inozemstva i održao pozdravni govor.

Sastanci su održani u tri formata. Na prvom sastanku održana je interaktivna radionica gdje su sudjelovali predstavnici Ministarstva turizma, Ministarstva gospodarstva, Hrvatske gospodarske komore, Hrvatske turističke zajednice, Instituta za turizam i ostali zainteresirani dionici razvoja zdravstvenog turizma od kojih su predstavnici Tuck Business School prikupili relevantne informacije od značaja za provedbu projekta.
Tijekom drugog sastanka sa predstavnicima županija, predstavljen je značaj projekta te su predstavnici Tuck Business School informirali sudionike o svrsi projekta čiji je cilj identifikacija relevantnih potencijala zdravstvenog turizma u zdravstvenim ustanovama-specijalnim bolnicama za medicinsku rehabilitaciju i lječilištima.

Na trećem sastanku su bili ravnatelji specijalnih bolnica za medicinsku rehabilitaciju i lječilišta i ostali zainteresirani dionici razvoja zdravstvenog turizma od kojih su predstavnici Tuck Business School također prikupili relevantne informacije i podatke o djelovanju i funkcioniranju specijalnih bolnica za medicinsku rehabilitaciju i lječilišta.

Udruženje hrvatsko-američkih profesionalaca (ACAP) osnovalo je 2016. Radnu skupinu za medicinski turizam. Inicijativa uključuje pomoć u uspostavljanju Hrvatske kao odredišta  za integrirane medicinske wellness programe za širok spektar korisnika.

Predstavnici  Tuck School of Business biti će u posjeti Hrvatskoj do 20. prosinca u sklopu koje će posjetiti specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju, lječilišta i ostale lokacije od interesa za svoje istraživanje.

Stranica