Podrška međunarodnih partnera za izlazak HZZO-a iz državne riznice

Slika arhiva/images/novosti/ostale_vijesti/podrska_medunarodnih_partnera_za_izlazak_hzzo_a_iz_drzavne_riznice/106561-2-cro-HR/podrska_medunarodnih_partnera_za_izlazak_hzzo_a_iz_drzavne_riznice.jpg

ZAGREB, 21. listopad 2014. - Ministar zdravlja prim. Siniša Varga primio je pismo Christiana Zahna, predsjednika Međunarodne organizacije društava za uzajamno osiguranje (The International Association of Mutual Benefit Societies – AIM). Sadržaj pisma prenosimo u cijelosti:

„Poštovani ministre,
nadam se da Vas je ovo pismo zateklo u dobrom raspoloženju. Vjerujem da ste daleko odmaknuli u provedbi Vašeg ambicioznog plana reforme zdravstva, otkad smo se posljednji put vidjeli na Glavnoj skupštini naše Organizacije u Brugesu.

Izdvajanje Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje iz državne riznice bio je važan dio Vašeg programa u vrijeme dok ste bili ravnatelj HZZO-a, a ostao je jedan od prioriteta i sada kada ste ministar zdravlja.

Association Internationale de la Mutualite (AIM) u potpunost podržava taj ključni dio Vašeg programa. Smatramo da je važno da obveznik plaćanja zdravstvenih usluga ima mogućnost raditi neovisno o previranju u drugim javnim područjima, kao i da ima minimalnu količinu fleksibilnosti, kako bi mogao odgovoriti na potrebe stanovništva za zdravstvenom zaštitom.

Kao predsjednik AIM-a želio bih istaknuti da naša organizacija u potpunosti podržava Vaše napore koji imaju za cilj pružanje optimalne kvalitete zdravstvenih usluga za sve stanovnike Republike Hrvatske.

Želim vam puno uspjeha u Vašem nastojanju.

Christian Zahn, predsjednik„



Vijesti iz medija