Počeo motovunski program "Zdravstveni sustavi i zdravstvena politika"

Slika arhiva/images/novosti/novosti/poceo_motovunski_program_zdravstveni_sustavi_i_zdravstvena_politika/101904-1-cro-HR/poceo_motovunski_program_zdravstveni_sustavi_i_zdravstvena_politika.jpg

MOTOVUN, 2. srpnja 2014. - Od 2. do 5. srpnja u Motovunu se održava program radionica pod nazivom "Zdravstveni sustavi i zdravstvena politika" s posebnom temom o vrednovanju rada u zdravstvu. Cilj susreta je potaknuti povezivanje stručnjaka i razmjena informacija kroz neposrednu komunikaciju.

U radu skupa sudjeluju zamjenik ministra zdravlja Marijan Cesarik, v.d. ravnateljica Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje Tatjana Prenđa Trupec, pomoćnica ministra zdravlja za zaštitu zdravlja Dijana Cimera, ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu Maja Grba-Bujević i drugi.

Kroz predavanja, diskusije te stručne programe i radionice sudionici će pokušati odgovoriti na pitanja kakav zdravstveni sustav moramo razvijati i s kojim tehnologijama, kako utemeljeno vrednovati sve ono što tisuće zdravstvenih djelatnika, ali i volontera u zdravstvenom sustavu svakodnevno rade te pokazati da smo sposobni uspješno angažirati profesionalce u zdravstvu.

Skup su u suradnji s Ministarstvom zdravlja, Hrvatskim zavodom za zdravstveno osiguranje i Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo organizirali Hrvatsko društvo za javno zdravstvo-Hrvatski liječnički zbor, Motovunska ljetna škola unapređenja zdravlja, Hrvatska liječnička komora, Istarska županija i Udruga Partnerstvo–Informacije–Napredak za zdravlje.



Pisane vijesti