Otvoren novi Objedinjeni hitni bolnički prijem u Virovitici

Slika arhiva/images/novosti/novosti/otvoren_novi_objedinjeni_hitni_bolnicki_prijem_u_virovitici/88475-1-cro-HR/otvoren_novi_objedinjeni_hitni_bolnicki_prijem_u_virovitici.jpg

ZAGREB, 16. rujna 2013. – U Općoj bolnici Virovitica ministar zdravlja prof. dr. Rajko Ostojić danas je otvorio novi Objedinjeni hitni bolnički prijem, koji je Ministarstvo zdravlja financiralo sa 4,5 milijuna kuna.

Uređenje prostora stajalo je 1,7 milijuna kuna, dok je u nabavu respiratorne i kardiološke opreme, ultrazvučni i RTG uređaj, operacijske stolove, lampe te ostalu medicinsku opremu uloženo 2,8 milijuna kuna.

Novi Objedinjeni hitni bolnički prijem, veličine 470 četvornih metara, sastoji se od trijažne ambulante, hitnog laboratorija, reanimacijske i hitne operacijske dvorane te prostorija za smještaj i nadzor akutnih pacijenata.  

Riječ je o ulaznom mjestu za sva hitna stanja, gdje pacijent dobiva cjelovitu medicinsku skrb - od prijema, pregleda, dijagnoze i liječenja, čime se osigurava visok standard kvalitete njegova zbrinjavanja.

Također, u tijeku je usavršavanje djelatnika odjela iz trijaže, kojim se osigurava ispravna i pravodobna procjena svih pacijenata te određuje redoslijed njihova zbrinjavanja.

Objedinjeni hitni prijem u virovitičkoj bolnici peti je po redu koji je uređen i opremljen u sklopu Projekta unapređenja hitne medicinske pomoći i investicijskog planiranja u zdravstvu. Dosad su u sklopu Projekta otvoreni odjeli u općim bolnicama Karlovac, Čakovec, Zabok i Bjelovar, a u planu je otvaranje još jedanaest.



Pisane vijesti