Održan šesti sastanak Stručnog savjeta HLZ-a

  • Slika arhiva/images/novosti/ostale_vijesti/odrzan_sesti_sastanak_strucnog_savjeta_hlz_a/118571-1-cro-HR/odrzan_sesti_sastanak_strucnog_savjeta_hlz_a.jpg
  • Slika

ZAGREB, 17. lipnja 2015.g. – Održan je šesti sastanak Stručnog savjeta Hrvatskog liječničkog zbora na temu „HLZ – doprinos javnoj raspravi o prijedlogu Zakona o zdravstvenoj zaštiti i Zakona o obveznom zdravstvenom osiguranju“ . 

Na sastanku Stručnog savjeta  gostovao je ministar zdravlja prim. Siniša Varga i ravnateljica Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje Tatjana Prenđa Trupec te su se okupili brojni liječnici.

Ministar Varga predstavio je nacrte prijedloga navedenih zakona te se raspravljalo o nizu važnih tema poput  palijativne skrbi,  specijalizacije liječnika, koncesionara do brige za mentalne bolesti u zajednici.  Naglašeno je kako je cilj izmjena i dopuna zakona  da svakome budu dostupne kvalitetne zdravstvene usluge, bez povećanja participacije i cijene dopunskog zdravstvenog osiguranja.

„Razlog izmjena zakona je stvaranje boljeg sustava, kako za pacijente, tako i za zaposlenike u zdravstvu,  te  financijska održivost zdravstvenog sustava čime se može postići bolja zdravstvena usluga, bez dodatnog plaćanja, uz povećanje  dostupnosti i zadržavanje svih prava“ izjavio je ministar Varga.



 



Vijesti iz medija