Održan Informativni dan u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo „dr. Andrija Štampar"

Slika /2018 Vijesti/IMG_20180221_104708.jpg

U Nastavnom zavodu za javno zdravstvo „dr. Andrija Štampar“, održan je 21. veljače Informativni dan na kojem su predstavljeni programi koji se provode u sklopu Trećeg programa djelovanja Europske unije na području zdravlja. 

Na događaju je sudjelovalo gotovo stotinu domaćih stručnjaka s područja zdravstva.
Treći EU Program zdravlja predstavila je Anne-Marie Yazbeck, savjetnica za znanstvene projekte Europske komisije, dok su domaćini predstavili uspješne projekte s područja zaštite mentalnog zdravlja, programa prevencije HIV-a/AIDS-a i druge. Bilo je riječi i o načinu na koji se zdravstvene ustanove i udruge mogu prijavljivati na natječaje.
Ukupna raspoloživa sredstva za 2018. godinu su 62 milijuna eura, od čega gotovo 40 milijuna bespovratnih. Za projekte je predviđeno oko 21 milijun, za zajedničke aktivnosti 8 milijuna, za grantove 11 milijuna, nabavu 15 te za ostale akcije 7 milijuna eura. Pozivi za dostavu projektnih prijedloga koje objavljuje Izvršna agencija za potrošače, zdravlje, hranu i poljoprivredu (CHAFEA) redovito se objavljuju na stranicama Europske komisije, a pravila o mogućim prijaviteljima, oblicima financiranja i natječajima u sklopu Radnog programa za 2018. mogu se pronaći ovdje.
 
Ciljevi koji se ovim aktivnostima Radnog programa za 2018. godinu žele postići su promicanje zdravlja, sprječavanje bolesti i poticanje podrške za zdrav stil života uzimajući u obzir princip "zdravlje za sve", zaštita građana Unije od ozbiljnih prekograničnih zdravstvenih prijetnji, doprinos inovativnim, učinkovitim i održivim zdravstvenim sustavima te mogućnost lakšeg pristupa boljoj i sigurnijoj zdravstvenoj zaštiti za građane Unije.
 
Ukoliko se planirate prijaviti na natječaj vaša ustanova mora biti registrirana na stranicama Europske komisije kako biste dobili 9-znamenkasti broj za prijavu „PIC“ -  Participant Identification Code (PIC)
Projektni prijedlozi moći će se prijaviti samo elektronički putem  preko Elektroničkog  sustava  EU Research & Innovation Participant Portal. Više informacija o Trećem programu možete pronaći na portalu Europske komisije Participant Portal
 


Stranica