Obavljanje pripravničkog staža za zdravstvene struke

ZAGREB, 08. studenoga - Ministarstvo zdravlja priprema izmjene Pravilnika o mjerilima za primanje na staž zdravstvenih radnika, kojim će se svim strukama omogućiti stažiranje u zdravstvenim ustanovama.

Na taj način mladi koji završavaju školovanje moći će steći potrebna znanja i vještine u svojoj struci te pristupiti tržištu rada, a zapošljavat će se prema potrebama koje iskažu zdravstvene ustanove. 

Obavljanje pripravničkog  staža dio je obveznog obrazovanja za sve struke sa završenim preddiplomskim i diplomskim sveučilišnim studijem  - doktore medicine, doktore
dentalne medicine, magistre medicinske biokemije i magistre farmacije.

Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje, podsjetimo, donio je prošloga tjedna odluku o financiranju pripravničkog staža za 440 doktora medicine.

Pripravnički staž također predstavlja završni dio procesa obrazovanja zdravstvenih radnika sa završenim stručnim studijem, a to su prvostupnici sestrinstva, fizioterapije, medicinsko-laboratorijske dijagnostike, kao i prvostupnici medicinske radiologije te radne terapije.Vijesti iz medija