OB Karlovac: Nova kirurška dvorana i Odjel za gastroenterologiju i endokrinologiju

ZAGREB, 12. ožujka 2013. – Ministar zdravlja prof. dr. sc. Rajko Ostojić posjetio je Opću bolnicu Karlovac gdje je otvorio novouređeni Odjel za gastroenterologiju i endokrinologiju te obišao obnovljenu kiruršku dvoranu u sklopu Objedinjenog hitnog bolničkog prijema.

U uređenje Odjela za gastroenterologiju i endokrinologiju uloženo je 4 milijuna kuna iz tzv. decentraliziranih sredstava, koje država dodjeljuje jedinicama lokalne samouprave za investicije u zdravstvene ustanove na njihovu području.

Odjel ima 14 soba i ukupno 34 kreveta. Prilikom uređenja zamijenjene su dotrajale instalacije, uređeni stolarija i podovi te značajno povećan broj sanitarnih čvorova, budući da su ranije na odjelu postojala svega dva sanitarna čvora. Među ostalim uređena su tri apartmana te tri dvokrevetne sobe sa sanitarnim čvorom.


Na odjelu radi 6 liječnika specijalista i 12 medicinskih sestara.

Ministar zdravlja obišao je i novouređenu kiruršku dvoranu u sklopu Objedinjenog hitnog bolničkog prijema  karlovačke bolnice. Ministarstvo zdravlja u njezino je uređenje investiralo milijun kuna.

OHBP Karlovac prvi je objedinjeni hitni bolnički prijem izgrađen u sklopu Projekta unaprjeđenja hitne medicinske službe i investicijskog planiranja u zdravstvu, a u funkciji je 16 mjeseci.

Kirurška dvorana uređena je naknadno budući da, prilikom preuređenja OHBP-a prije dvije  godine, nije bilo dovoljno sredstava za njezinu  adaptaciju.
 

Pisane vijesti