Novi histeroskop za OB Zadar

Slika /Vijesti/2016/Donacija OB Zadar.jpg

Ministar zdravlja Dario Nakić u pratnji suradnika posjetio je Zadarsku županiju i Opću bolnicu Zadar

Ministar Nakić tom je prilikom, u društvu predsjednika Organizacijskog odbora aKcije u Zagrebu Josipa Bilavera te Karla Vulina iz Kluba zadarskih studenata, svečano uručio donaciju za kupnju histeroskopa na Odjelu ginekologije Opće bolnice Zadar. Riječ je o medicinskom aparatu čija će uporaba znatno unaprijediti i olakšati dijagnostičke procedure te ubrzati liječenje bolesti reproduktivnog sustava žena. Ova donacija je prikupljena na nedavno održanom velikom humanitarnom koncertu Srce za Zadar u KD Vatroslav Lisinski, gdje su se odazvali i zapjevali najpoznatiji zadarski glazbenici.

Svečanosti su prisustvovali i župan Zadarske županije Stipe Zrilić te pročelnica Ureda župana Marina Dujmović Vuković. Prigodno je održan i radni sastanak na kojem su, uz ministra i suradnike, sudjelovala i pomoćnica pročelnika Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Dubravka Dragaš, pročelnica Ureda župana Marina Dujmović Vuković, pročelnik Upravnog odjela za razvoj i europske procese Davor Lonić, ravnatelj Specijalne bolnice za ortopediju Biograd na Moru Andrija Marcelić, ravnatelj Opće bolnice Zadar Željko Čulina, ravnatelj Psihijatrijske bolnice Ugljan Mladen Mavar i zamjenici župana Božidar Longin te Rudolf Dvorski.

Na sastanku je bilo govora o aktualnostima vezanim uz OB Zadar, završetku Poliklinike i preseljenju Zavoda za javno zdravstvo Zadarske županije, ali i specijalnim bolnicama te mogućnostima zdravstvenog turizma na području Zadarske županije.



Pisane vijesti