Normalizacija života u dijelu poplavljenih područja Vukovarsko-srijemske županije

Krizni stožer Ministarstva zdravlja je, u suradnji s ekspertnim timom za epidemiologiju, donio odluku o ukidanju protuepidemijskih mjera za naselja Strošinci, Posavski Podgajci i Đurići.

U spomenutim naseljima obavljena je sanacija terena i provedena obavezna dezinfekcija i deratizacija terena te je mještanima dozvoljeno da se vrate kućama i rade na čišćenju i uređenju. Osim mještana, utvrđeno je da se u naselja Strošinci i Posavski Podgajci mogu vratiti ambulante Doma zdravlja Županja, uključujući ordinacije opće medicine, dentalne medicine i patronaže. Stavljanjem zdravstvenih ustanova u funkciju osigurani su potrebni uvjeti za normalan život na prethodno poplavljenim područjima.

Ipak, i dalje su na snazi javnozdravstveni savjeti nakon poplave za poplavljena područja koje je objavilo Ministarstvo zdravlja u suradnji s Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo i Regionalnim uredom Svjetske zdravstvene organizacije za Europu. Na spomenute javnozdravstvene savjete stanovnike poplavljenih područja svakodnevno podsjećaju djelatnici hitne medicinske službe i djelatnici zavoda za javno zdravstvo koji na terenu dijele dezinficijense i letke s procedurom čišćenja i dezinfekcije stvari iz kuće.



Pisane vijesti