Dogovoreno zaprašivanje komaraca na poplavljenim područjima Federacije BiH

Slika arhiva/images/novosti/novosti/dogovoreno_zaprasivanje_komaraca_na_poplavljenim_podrucjima_federacije_bih/100701-1-cro-HR/dogovoreno_zaprasivanje_komaraca_na_poplavljenim_podrucjima_federacije_bih.jpg

ZAGREB, 6. lipnja 2014. - Ministar zdravlja Republike Hrvatske prof. dr. sc. Rajko Ostojić i ministar zdravstva Federacije Bosne i Hercegovine prof. dr. sc. Rusmir Mesihović dogovorili su na današnjem sastanku model zaprašivanja komaraca na poplavljenim područjima Federacije BiH.

Zaprašivanje komaraca iz zraka na poplavljenom teritoriju Republike Hrvatske je za sada dovršeno pa je danas, u jutarnjim satima, obavljeno i tretiranje komaraca iz zraka na području općina Posavske županije na relaciji Domaljevac- Šamac kao i na području Orašja. Danas će se također, u večernjim satima, zaprašivanje komaraca iz zraka obaviti u Odžaku.

Ukupna površina koja je obuhvaćena dezinsekcijom komaraca iz zraka tijekom današnjega dana (6. lipnja) na teritoriju Federacije BiH iznosi oko 5000 hektara. Sukladno stručnim indikacijama i vremenskim prilikama, ugrožena područja Federacije BiH i dalje će se zaprašivati, a sve bi trebalo biti dovršeno u idućih sedam do deset dana, dogovoreno je na današnjem sastanku ministara Hrvatske i Federacije BiH.  

Ministar Mesihović zahvalio je ministru Ostojiću na iskazanoj pomoći u realizaciji aviotretiranja  komaraca na poplavom ugroženim područjima Federacije BiH. 

Na sastanku u Ministarstvu zdravlja sudjelovali su, uz ministre i dr. Željko Ler, direktor Zavoda za javno zdravstvo Federacije BiH, dr. Tamara Poljičanin, ravnateljica Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i dr. Vedran Poljak, voditelj Službe za zdravstvenu ekologiju u Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo.



Pisane vijesti