Našičko rodilište dobilo priznanje „Rodilište – prijatelj djece“

Slika arhiva/images/novosti/ostale_vijesti/nasicko_rodiliste_dobilo_priznanje_rodiliste_prijatelj_djece/87751-1-cro-HR/nasicko_rodiliste_dobilo_priznanje_rodiliste_prijatelj_djece.jpg

NAŠICE, 30. kolovoza – Opća županijska bolnica Našice dobila je danas prestižan status „Rodilište – prijatelje djece“ koji UNICEF dodjeljuje u suradnji s Ministarstvom zdravlja. Time je potvrdila da majkama i njihovoj djeci pruža najkvalitetniju skrb i to prema svjetskim kriterijima.

Zamjenik ministra zdravlja prim. Marijan Cesarik na svečanosti je izjavio kako je našičko rodilište drugo u Županiji koje se pridružilo velikoj obitelji „Rodilište – prijatelj djece“, a do kraja godine taj status će dobiti sva hrvatska rodilišta. Time će se Hrvatska svrstati u vrh zemalja po uspješnosti tog programa, rekao je prim. Cesarik. Program jamči da novorođena djeca dobivaju najbolju moguću skrb od trenutka rođenja, a neprekidni boravak s majkom uz poticanje hranjenja isključivo majčinim mlijekom, koje je neosporno najbolja hrana za dojenčad i malu djecu, definitivno je najbolji mogući početak života za svako dijete, istaknuo je prim. Marijan Cesarik.

Priznanje je upraviteljici bolnice Sanji Milanović uručio koordinator programa prof. Josip Grgurić koji je tom prilikom istaknuo kako inicijativa, koja je u Hrvatskoj započela prije punih 20 godina, ne prestaje proglašenjem svih rodilišta, već će se proširiti i na djecu u jedinicama intenzivne skrbi.

U rodilištu našičke bolnice lani je rođeno 453 djece koja od dolaska na svijet borave sa svojim majkama 24 sata na dan. Rodilište poštuje svih deset koraka za uspješno dojenje – od pravilno napisanih i istaknutih pisanih pravila o dojenju, edukacije osoblja i trudnica o dojenju, pa sve do poticanja majki da se pri izlasku iz rodilišta uključe u rad grupa za potporu dojenju kako bi nastavile uspješno dojiti svoju djecu i nakon izlaska iz bolnice.



Vijesti iz medija