Ministri zdravlja i obrane potpisali Sporazum o hitnom zračnom medicinskom prijevozu

Podsjetio je da je u zadnje tri godine HRZ imao 3700 takvih letova i prevezao oko četiri tisuće ljudi i dodao kako je takva pomoć "moralna obveza MORH-a".

Najavio je također i druge projekte s Ministarstvom zdravlja, poput podizanja razine zdravstvene skrbi u Oružanim snagama i izrazio zadovoljstvo suradnjom s tim ministarstvom.

Ministar zdravlja Ostojić zahvalio je MORH-u na svemu što čine kako bi olakšali dostupnost zdravstvene zaštite svim hrvatskim građanima kao i milijunima turista koji godišnje posjete Hrvatsku.

Naša je zemlja s tisuću otoka i pitanje dostupnosti zdravstvene zaštite, osobito u ljetnim mjesecima bilo je ugroženo, a danas to više nije, istaknuo je.

Podsjetio je da su slični sporazumi do sada bili obnavljani samo tijekom ljetnih mjeseci i dodao da je novina i to što će Ministarstvo u svaki helikopterski tim osigurati po jednog liječnika i medicinsku sestru, odnosno medicinskog tehničara koji će cijelo vrijeme biti uz pacijenta.

Osigurat ćemo i potrebnu obuku tih timova kao i potrebnu opremu za letove helikopterom i pružanje prve prve pomoći u letjelici, izvjestio je Ostojić.



Pisane vijesti