Ministar zdravlja u posjetu Sisačko-moslovačkoj županiji

  • Slika /arhiva/naslov.JPG
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Ministar zdravlja doc.dr.sc. Dario Nakić danas je u pratnji ravnatelja Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje Fedora Dorčića  i suradnika posjetio  Sisačko-moslavačku županiju.

U sjedištu županije održan je radni sastanak na kojem su nazočili i ravnatelji zdravstvenih ustanova Sisačko-moslavačke županije,  nakon čega su ministar zdravlja i župan g. Ivo Žinić posjetili  Opću bolnicu „dr. Ivo Pedišić“ te u pratnji v.d. ravnatelja  Tomislava Dujmenovića  obišli zgradu „stare“ interne,  gradilište središnjeg  paviljona bolnice te zgradu  ginekologije. 

Tijekom susreta bilo je riječi o nekoliko važnih tema, prvenstveno oko nastavka projekta izgradnje središnjeg paviljona iz sredstava EU fondova, za namjenu dnevnih bolnica i Objedinjenog hitnog bolničkog prijema. Ministar Nakić rekao je kako će se novi dio bolnice sigurno graditi jer, budući da će novi objekt sadržavati hitni bolnički prijam i dnevnu bolnicu, ispunjeni su uvjeti da se projektom konkurira za EU fondove, dok će dio sredstava osigurati županija i ministarstvo. U novom dijelu bolnice bit će dijaliza i laboratoriji, a dva kata opremat će se naknadno, sukladno raspoloživim financijskim sredstvima.



Ovom je prigodom ministar naglasio kako temeljna zadaća Ministarstva zdravlja ostaje nastavak svih oblika racionalizacije u zdravstvenim ustanovama, s obzirom na nasljeđene velike gubitke u zdravstvu, s čime su se složili i ostali sudionici. Ravnatelj HZZO-a g. Fedor Dorčić najavio je kako će se, s obzirom na činjenicu da OB Sisak posljednjih godina ima više pacijenata i pruženih medicinskih usluga, razmotriti opravdanost mogućeg povećanja limita bolnici.

Pisane vijesti