Ministar zdravlja Rajko Ostojić na sastanku u Regionalnom uredu za Europu Svjetske zdravstvene organizacije

KOPENHAGEN, 24. rujna - Ministar zdravlja prof. Rajko Ostojić boravi danas u jednodnevnom radnom posjetu Regionalnom uredu za Europu Svjetske zdravstvene organizacije u Kopenhagenu, na poziv regionalne direktorice Zsuzsanne Jakab. 

Uz ministra, na sastanku prisustvuju ravnatelj HZZO-a prim. Siniša Varga i  voditeljica ureda WHO u Republici Hrvatskoj prof. Antoinette Kaić-Rak.

Ministar Ostojić čestitao je regionalnoj direktorici Zsuzsanni Jakab na uspješno održanoj Regionalnoj skupštini na Malti i usvojenoj europskoj strategiji zdravlja pod nazivom Health 2020,  te predstavio hrvatsku Nacionalnu strategiju zdravstva za razdoblje 2012-2020.  Istaknuo je kako se hrvatska Strategija na više mjesta referencira na Health 2020 te da je naglasak europske strategije, onaj o potrebi međuresorske suradnje, odnosno mobilizacije svih društvenih snaga na poboljšanju zdravlja, jedan od ključnih prioriteta hrvatske Strategije.

U srdačnom i sadržajnom razgovoru dogovoreni su prioriteti buduće suradnje te mogućnost otvaranja dvaju novih suradnih centara Svjetske zdravstvene organizacije u Republici Hrvatskoj.  Ministar Ostojić i Zsuzsanne Jakab izrazili su svoju predanost daljnjem zajedničkom jačanju suradnje na brojnim područjima i nastavku rada na unapređenju zdravlja hrvatskih građana.
 

Pisane vijesti