Ministar zdravlja otvorio hitni prijem u OŽB Vinkovci i ambulante DZ Županja

  • Slika arhiva/images/novosti/novosti/ministar_zdravlja_otvorio_hitni_prijem_u_ozb_vinkovci_i_ambulante_dz_zupanja/110830-2-cro-HR/ministar_zdravlja_otvorio_hitni_prijem_u_ozb_vinkovci_i_ambulante_dz_zupanja.jpg
  • Slika

ZAGREB, 31. listopad – Predstavnici Ministarstva zdravlja i članovi izaslanstva Odbora za okoliš, javno zdravstvo i sigurnost hrane Europskog parlamenta (ENVI) održali su danas radni sastanak.
 

Ministar zdravlja izrazio je veliko zadovoljstvo zbog stvaranja novog odjela, posebice stoga što je zbog problema sa izvođačima otvaranje kasnilo godinu dana.  Prim. Grba-Bujević istaknula je kako nakon što su zajedničkim naporima prevladane zapreke vezane uz izgradnju, vinkovačka bolnica sada ima jedinstveni odjel koji hitnim pacijentima osigurava dostupnost medicinske skrbi 24 sata dnevno sedam dana u tjednu. U objedinjeni hitni bolnički prijem, očni odjel i kirurške ambulante OŽB Vinkovci uloženo je ukupno više od 8,5 milijuna kuna, dok je za opremu za objedinjeni hitni bolnički prijem uloženo 2,8 milijuna kuna iz sredstava Ministarstva zdravlja i kredita Svjetske banke. Ministar zdravlja najavio je podršku i novim infrastrukturnim projektima u OŽB Vinkovci tijekom 2015. i 2016. godine. Ministar zdravlja također je pozvao i mlade liječnike da se javljaju na natječaje za specijalizaciju za hitnu medicinu u vinkovačkoj bolnici, u kojoj je  u ovom trenutku otvoreno čak 6 natječaja za specijalizaciju iz hitne medicine.

Ministar zdravlja sa suradnicima također je posjetio i Dom zdravlja Županja, čije su područne ambulante bile potpuno uništene tijekom poplave u svibnju 2014. godine. Izaslanstvo Ministarstva zdravlja je zajedno s ravnateljicom DZ Županja Lucom Lešić obišlo i obnovljene prostorije područnih ambulanti u Gunji te Rajevom Selu. Financijska sredstava za njihovu obnovu osigurana su kroz Program obnove i saniranja posljedica katastrofne poplave  na području Vukovarsko-srijemske županije.

Ministar zdravlja Siniša Varga istaknuo je kako je sustav zdravstva na terenu dokazao svoju spremnost na ovakve izvanredne situacije kao što je bila velika poplava u proljeće prošle godine, nakon koje su Ministarstvo zdravlja, Hrvatski zavod za hitnu medicinu i Hrvatski zavod za javno zdravstvo zajednički omogućili pružanje brze i adekvatne zdravstvnee zašttite za stanovništvo pogođeno poplavom, te u iznimno kratkom roku uspjeli ponovno uspostaviti redovnu zdravstvenu zaštitu na tim područjima.
 

Pisane vijesti