Ministar otvorio Centar za specijalističku dentalnu zdravstvenu zaštitu

Slika /Vijesti/2014/U-Rijeci-otvoren-Specijalisticki-dentalni-centar.jpg

RIJEKA, 9. travnja 2014. - Ministar zdravlja prof.dr.sc. Rajko Ostojić otvorio je danas Centar za specijalističku dentalnu zdravstvenu zaštitu u Domu zdravlja Primorsko-goranske županije.

Centar je smješten u samom središtu grada, a njegovo je uređenje i opremanje stajalo 504 tisuće kuna.

Suvremeni Centar za specijalističku dentalnu zdravstvenu zaštitu omogućit će pacijentima da na jednom mjestu dobiju sve stomatološke usluge, od standardnog pregleda, Rtg snimanja zuba do usluge ortodonta, oralnog kirurga i protetičara.

Svečanom otvorenju prisustvovali su župan Primorsko-goranske županije Zlatko Komadina, gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel  te ravnatelj Doma zdravlja Primorsko-goranske županije Boris Ritoša.

Ministar Ostojić s domaćinima posjetio je i novouređeni dijagnostički Centar za prevenciju kroničnih masovnih bolesti. Centar se sastoji od sedam jedinica i to jedinice za kardiovaskularne bolesti, šećernu bolest, za plućne bolesti, oftalmološke jedinice, jedinice za osteoporozu, skrining jedinice(mamografija) te jedinice za radiologiju.

Započeo je s radom u listopadu 2012. godine i od tada do danas u Centru je obrađeno 39.500 pacijenata, a dnevno se u ambulantama i radiološkoj djelatnosti prosječno obradi oko 180 pacijenata. Svojim je djelovanjem osigurao rasterećenje polikliničko-konzilijarne i bolničke zdravstvene zaštite te smanjenje lista čekanja za dijagnostičke pretrage. Time je postao dodatna vrijednost postojećem zdravstvenom sustavu jer upotpunjuje rad liječnika primarne zdravstvene zaštite i zdravstvenih djelatnika sekundarne i tercijarne zdravstvene zaštite.
 

Pisane vijesti