Lino Frutolino je zdravstveno ispravan proizvod

ZAGREB, 27. rujna 2013. – Laboratorijska analiza žitno mliječne kašice Lino Frutolino, proizvođača Podravka d.d., pokazala je da je taj proizvod zdravstveno ispravan i da se može slobodno nalaziti na tržištu.

Nakon prijave o sumnji na zdravstvenu neispravnost tog proizvoda, trgovačko društvo Podravka d.d. privremeno je povuklo sporne serije dječje hrane Lino Frutolino, u svrhu utvrđivanja zdravstvene ispravnosti serije na temelju uzimanja reprezentativnog službenog uzorka.

Radilo se o seriji žitno mliječne kašice Lino Frutolino, datuma proizvodnje 22. svibnja 2013., upotrebljive do 22. svibnja 2014., koja je povučena zbog sumnje na mogući povećani sadržaj okratoksina A od dozvoljenog Uredbom 1881/2006.

Prema naputku sanitarne inspekcije Ministarstva zdravlja, 26. rujna 2013. uzet je službeni uzorak, te je nakon provedene analize u ovlaštenom službenom laboratoriju utvrđeno da proizvod Lino Frutolino ne sadrži povećanu količinu okratoksina A te da je zdravstveno ispravan i može se slobodno nalaziti na tržištu.



Vijesti iz medija