Liječenje hrvatskih veterana po uzoru na američku praksu

Slika arhiva/images/novosti/novosti/lijecenje_hrvatskih_veterana_po_uzoru_na_americku_praksu/118968-1-cro-HR/lijecenje_hrvatskih_veterana_po_uzoru_na_americku_praksu.jpg

VUKOVAR, 17. srpnja 2015. - Ministar zdravlja prim. Siniša Varga otkrio je novu ploču vukovarske bolnice s nazivom 'Opća županijska bolnica Vukovar i bolnica hrvatskih veterana'.
 

Ministar i njegovi gosti razmijenili su iskustva u liječenju veterana, gdje je prof. dr. Konopka jedan od vodećih svjetskih autoriteta u liječenju post-traumatskog stresnog poremećaja. Prof. Konopka 17 je godina vodio veteranske programe u Chicagu, gdje je nedavno putovala i delegacija hrvatskih liječnika kako bi prikupili nova saznanja u liječenju veterana i njihovih obitelji.

Ministar zdravlja Varga predstavio je prof. dr. Konopki dosadašnje korake u osnivanju veteranskih bolnica u Zaboku i Kninu, a prof. dr. Konopka je velikodušno ponudio svoju daljnju pomoć u izradi programa liječenja.

Profesor Konopka već deset godina surađuje s hrvatskim liječnicima na stručnim projektima vezanim uz PTSP, a trenutno u Hrvatskoj sudjeluje na radu ljetne škole Ars Medica koja se održava u Dubrovniku, ove godine pod nazivom Umijeće medicine, gdje će se govoriti i o liječenju branitelja i radu s njima. 



Pisane vijesti | Međunarodne aktivnosti