Izaslanstvo Ministarstva zdravlja posjetilo NHS

Slika arhiva/images/novosti/novosti/izaslanstvo_ministarstva_zdravlja_posjetilo_nhs/108396-1-cro-HR/izaslanstvo_ministarstva_zdravlja_posjetilo_nhs.jpg

London, 24. studeni 2014- Ministar zdravlja prim. Siniša Varga u pratnji svojih pomoćnika doc.dr.sc. Dragana   Korolije Marinića i  doc.dr.sc. Miljenka Bure te veleposlanika Republike Hrvatske u Velikoj Britaniji Nj. E. Ivana Grdešića sastao se 24. studenoga  u Londonu  s visokim predstavnicima britanskog NHS-a  (National Health Service).  

Izaslanstvo Minstarstva zdravlja obavilo je korisne razgovore s direktorom Ianom Dodgeom odgovornim za strategiju planiranja i osiguranja usluga putem procjene potreba stanovništva,  kupovinu lijekova, opreme i usluga,   te ostalim visokim dužnosnicima iz NHS-a. S  britanskim kolegama razmijenjena su vrijedna znanja na temu problema dugoročnog financiranja, osiguranja kvalitete zdravstvene zaštite na svim razinama te je zaključeno kako se obje zemlje u javno-zdravstvenom sektoru suočavaju sa sličnim problemima. Dogovoren je ponovni susret u skorije vrijeme tijekom kojeg bi se načelni razgovori produbili u konkretne prijedloge za suradnju i međusobnu pomoć u prijenosu iskustava.



Pisane vijesti