1. međunarodni kongres primarne zdravstvene zaštite

Slika arhiva/images/novosti/novosti/1_medunarodni_kongres_primarne_zdravstvene_zastite/108318-1-cro-HR/1_medunarodni_kongres_primarne_zdravstvene_zastite.jpg

U Opatiji se od 20. do 23. studenog 2014. godine održao 1. međunarodni kongres primarne zdravstvene zaštite pod nazivom Renesansa u organizaciji Centra za izvrsnost medicinskih struka, a pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja i Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje, Hrvatske liječničke komore, Hrvatskog liječničkog zbora, Hrvatske ljekarničke komore i Hrvatske komore medicinskih biokemičara.

Više od 500 sudionika, liječnika primarne zdravstvene zaštite, imalo je priliku doznati rezultate, novosti, sudjelovati u raspravama, dijeliti iskustva i predlagati konstruktivne smjernice za veću učinkovitost sustava u 2015. godini zajednički s ministrom zdravlja, prim. Sinišom Vargom, v.d. ravnateljicom HZZO-a Tatjanom Prenđa-Trupec, te s predstavnicima struke i stručnih društava.

Posjećenost, aktivno sudjelovanje i uključenost liječnika u sve dijelove programa kongresa (predavanja, panel diskusije, radionice), brojne pohvale, te zahvale za organizaciju ovakvog skupa, dokaz su potrebe za daljnjim unapređenjem komunikacije, razmjene informacija i iskustava u sektoru primarne zdravstvene zaštite.



Pisane vijesti