Isporučeno 110 inzulinskih pumpi

Slika /2017 Vijesti/IMG_3499.JPG

11. travnja isporučeno je 110  inzulinskih  pumpi u Kliničku bolnicu Merkur, te u Referentni centar Ministarstva zdravstva za pedijatrijsku endokrinologiju i dijabetes na Klinici za pedijatriju KBC-a Zagreb.

Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje osigurao je novu količinu od 110 inzulinskih pumpi za 2017.godinu.  Inzulinske pumpe isporučene su na dvije lokacije: u Kliničkoj bolnici Merkur, te u Referentnom centru Ministarstva zdravstva za pedijatrijsku endokrinologiju i dijabetes, na Klinici za pedijatriju KBC-a Zagreb.

Prigodnoj svečanosti nazočili su  ministar zdravstva prof.dr.sc. Milan Kujundžić, v.d. ravnatelja HZZO-a mr.sc.  Fedor Dorčić, te  doc.dr.sc. Mario Starešinić, ravnatelj KB Merkur i prof.dr.sc. Ante Ćorušić, ravnatelj KBC-a Zagreb sa svojim suradnicima.

Od ukupno 110 inzulinskih pumpi, 65 ih je namijenjeno djeci za potrebe Referentnog centra Ministarstva zdravstva za pedijatrijsku endokrinologiju i dijabetes, Klinike za pedijatriju KBC-a Zagreb. Nadalje, 45 inzulinskih pumpi namijenjeno je odraslima  za potrebe Referentnog centra za šećernu bolest Republike Hrvatske pri Klinici za dijabetes, endokrinologiju i bolesti metabolizma „Vuk Vrhovac“ (KB Merkur).

Kriteriji za dodjelu inzulinskih pumpi strogo su stručno definirani kako bi bile dodijeljene oboljelim osobama za koje će primjena ovog vida suvremene terapije donijeti najveću zdravstvenu dobrobit i na taj način mogućnost prevencije dugoročnih, kroničnih komplikacija.
 

Pisane vijesti