Dnevna kirurgija KB Dubrava dobila novi prostor

  • Slika arhiva/images/novosti/novosti/dnevna_kirurgija_kb_dubrava_dobila_novi_prostor/117183-1-cro-HR/dnevna_kirurgija_kb_dubrava_dobila_novi_prostor.jpg
  • Slika

ZAGREB, 8. lipnja 2015. – Danas je u Osnovnoj školi „Matija Gubec“ u Zagrebu predstavljen projekt „Poligon za tjelesnu aktivnost školske djece“, namijenjen osnovnim školama u Republici Hrvatskoj koje nemaju sportsku dvoranu.
 

rekao je na svečanom otvorenju ministar zdravlja Siniša Varga i dodao kako je to zahtjevan posao kojeg nije moguće odraditi bez velikog stručnog znanja i iskustva svih u timu, jer, kako je rekao, nije lako ispravno odabrati pacijenta, kvalitetno i brzo ga operirati i dobro pratiti njegov postoperativni oporavak, kako bi se sa sigurnošću istog dana otpustio kući.

Dnevna kirurgija smještena je u odvojenom prostoru koji je hodnikom spojen s glavnom bolničkom zgradom. Novi je prostor namijenjen za obavljanje kirurških djelatnosti i to laparoskopske operacije žuči, preponske kile, proktološke operacije, operacije vena, šake, katarakte, tonzile kod djece i drugog. Sastoji se od osam postelja i jedne operacijske dvorane u kojoj rade internisti, kirurzi, abdominalni kirurzi i drugi liječnici raznih specijalizacija te četiri medicinske sestre.  Ovdje će se svakodnevno obavljati četiri do šest operacija.


KB Dubrava ima slavnu povijest Vojne bolnice još od Austrougarske monarhije, a i danas je među bolnicama koje prve otvaraju nova poglavlja hrvatske medicine. To je bio slučaj i prije dvije godine kada je ovdje otvorena dnevna kirurgija, koja je od tada do danas obradila više od dvije tisuće pacijenata.

Preseljenje u nove prostore s više kreveta i novom operacijskom salom, omogućit će da obujam rada bude veći, osoblju i pacijentima boravak ugodniji, a organizacija rada znatno bolja i lakša. 



Pisane vijesti